OLIVA VERDE vizează atingerea unor obiective pe termen lung atât in ceea ce privește protecția mediului cât și al unei activități economice de durată.

De ce reciclam?

www.olivaverde.ro

In Romania, anual, se produc aproximativ 380 de kg de deseuri pe cap de locuitor. Un procent de 99,4% dintre acestea reprezinta deseuri nepericuloase iar 0,6% deseuri periculoase.

Reciclarea este o metoda ecologica care presupune cel mai mic efort din partea consumatorilor. Acestia trebuie doar sa sorteze deseurile menajere pentru a fi posibil mai apoi sa le arunce in containere separate, in functie de tipul de deseu (plastic, hartie, sticla etc.).

Practic contributia activa din partea consumatorului va fi doar aceea de a separa deseurile produse.

Beneficiile de pe urma reciclarii nu sunt unele directe ci, pe scara larga, au un impact atat asupra economiei cat si asupra mediului inconjurator la nivel global..

Sub aspect economic lucrurile sunt simple – a recicla inseamna a reduce – astfel cu cat se recicleaza mai mult, cu atat scad costurile.

Beneficiile asupra mediului inconjurator sunt, evident, cele mai importante si chiar daca ele nu se resimt la nivel local in foarte mare masura, ele se resimt puternic la nivel global si pe o perioada lunga de timp.