OLIVA VERDE vizează atingerea unor obiective pe termen lung atât in ceea ce privește protecția mediului cât și al unei activități economice de durată.

Cum citim un ambalaj

de produs?

www.olivaverde.ro

Putem sa cunoastem impactul produselor sau ambalajelor asupra mediului inconjurator in functie de etichetele si elementele de design care apar. Va prezentam aici cateva simboluri (etichete) care se refera la reciclare si care ne ajuta sa intelegem mai bine ce cumparam in fiecare zi.

Aluminiu reciclabil

Produsul poate fi depus la un centru pentru reciclarea aluminiului.

Bucla Mobius

Simbolul arata ca un produs poate fi reciclat, si nu ca produsul a fost reciclat.

Plasticul

Sistemul de codificare aplicat pentru materialele plastice este folositor pentru cunoasterea materiei prime din care este constituit ambalajul in vederea realizarii cu usurinta a reciclarii acestuia (1 PETE – polietilentereftalat, 2 HDPE – poletilena de inalta densitate, 3 V – vinil, 4 LDPE – polietilena de joasa densitate, 5 PP – polipropilena, 6PS – polistiren, 7 OTHER – alte materiale plastice, inclusiv materiale stratificate).

Sticla

Nu aruncati sticlele si borcanele din sticla la gunoi, ci in recipientul pentru reciclat sticla.

Hartie

Peste 75% din hartie sau carton contine material reciclat.

Otel reciclabil

Produsul poate fi depus la un centru pentru reciclarea otelului.

Punctul Verde

Punctul Verde NU inseamna neaparat ca ambalajul poate fi reciclat. Este un simbol folosit la ambalajele din multe tari europene si care inseamna ca producatorul a avut o contributie la reciclarea ambalajelor.

“Omul care face ordine”

Acest simbol international nu are legatura cu reciclatul, dar este menit sa ne aduca aminte permanent ca trebuie sa nu renuntam la bunul simt si sa aruncam gunoiul intr-un mod corespunzator – fie in zonele special amenajate, fie intr-un recipient pentru reciclat.